Спецакция в Пловдивско: Иззеха тон тютюн, тон и половина алкохол и хиляди къса цигари

Спецакция в Пловдивско: Иззеха тон тютюн, тон и половина алкохол и хиляди къса цигари

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение

При извършено претърсване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в ЖК „Тракия“, служители на Пето РУ открили 94 стека цигари без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол. При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон. Вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса.

Проверен е и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години. По случаите са започнати досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо седем.

COMMENTS

WORDPRESS: 0