Спам съобщение подвежда потребители, че ползването на Viber ще се плаща

  Фалшиво съобщението, което се разпространява във „Вайбър“ от четвъртък, подвежда потребителите, че от събота приложението ще стане платено. С

 

Фалшиво съобщението, което се разпространява във „Вайбър“ от четвъртък, подвежда потребителите, че от събота приложението ще стане платено.

Спам съобщение приканва потребители, които имат поне 10 контакта в телефона си, използващи приложението, да изпратят съобщението, като така за тях то би останало безплатно, в противен случай от събота сутринта „Вайбър“ щял да бъде платен.

Фалшивото съобщение до потребителите на Вайбър целяща да навреди на репутацията на „Вайбър“ като най-силна апликация в Централна и Източна Европа за изпращане на съобщения и извършване на разговори напълно безплатно, посочват в своя позиция от „Вайбър“.

От представителството в Централна и Източна Европа на приложението за чат и телефония по интернет разпространиха успокоително съобщение до потребителите си.

„Мили Viber потребители, към много от вас днес е било изпратено спам съобщение, че в събота сутрин Viber ще стане платен. Тази информация не е вярна и негов източник не е Viber. Нашата любима апликация Viber е безплатна и ще остане такава за вас и всички Viber потребители в целия свят. Молим ви да не разпространявате спам съобщението от снимката долу, за да предодвратим заедно опасността то да достигане до нашите близки и приятели. Благодарим ви!“, се казва в официалното съобщение.   

COMMENTS

WORDPRESS: 0