Соченият за шеф на престъпна група собственик на ТАД Груп вече е на свобода срещу 100 000 лева

Соченият за шеф на престъпна група собственик на ТАД Груп вече е на свобода срещу 100 000 лева

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат на свобода срещу 100 000 лв. парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата н

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат на свобода срещу 100 000 лв. парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция. Така паричната гаранция е влязла в сила, съобщи БТА.
Тодоров е обвинен за ръководител на престъпна група, в която са били и Георги Янков и Кристиян Бойков. Арестът му стана, след като той доброволно се върна от Канада, а задържанията бяха по повод кибератаката срещу НАП.
В края на юли миналата година на сочения за извършител на атаката Кристиян Бойков, на изпълнителния директор на Тад Груп и на нейния собственик бяха повдигнати обвинения във връзка с хакерската атака срещу НАП, при която изтекоха лични данни. Тодоров бе обвинен като подбудител на Бойков за неговите действия.
За собственика на компанията беше издадена европейска заповед за арест, след като не е бил открит на адреса му в България.
„Сега чета, че ме определят и за кебиртерорист. Не знам как се случи това. Ние вече 3-4 години се опитваме да подобряваме сигурността и на частни, и на държавни институции“, коментира тогава Иван Тодоров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0