Сотир Цацаров: Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, всеки може да твърди всичко

Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, но мога да ги гледам в очите. Поисках от следователя Атанасов казаното пред камерите да бъде повторено и п

Не мога да създам шпицкоманда от 90 човека, но мога да ги гледам в очите. Поисках от следователя Атанасов казаното пред камерите да бъде повторено и пред колегите, но при условие – да се гледаме очи в очи. За съжаление, чух само изявление, че подкрепя казаното по медиите.

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров в 16 ч във вторник след продължила 2 часа среща със следователите към Софийската градска прокуратура, съобщава „24 часа“.

Повод за нея бяха скандалните изказвания на колегата им Бойко Атанасов, че главният прокурор е създал шпицкоманда от 5-6 следователи и е разделил следствието на 3 сектора. Срещата не била събрание, на което да се “обсъди или осъди” позицията на следователя.

“Всеки може да твърди всичко, стига да съответства на принципите и морала му, да е в унисон с разбиранията на други хора и да може да гледа спокойно в очите колегите. В конкретния случай това не бе направено”, каза Цацаров. “Не останах с впечатлението, че колегите подкрепят основните тези, които той изрази”, добави главният прокурор.

Цацаров поискал от Атанасов да се извини за казаното, че вместо да купи техника за следствието, главният прокурор е купил скъпи телефони, които раздавал по свое усмотрение. “Прокуратурата не е купувала дори и най-евтините апарати”, заяви Цацаров.

По повод друго твърдение на Атанасов – че в контейнери са били изхвърлени нарязани доказателства, включително по делото КТБ, веднага била направена проверка. Тя показала, че са били рязани не доказателства, а само копия на работни протоколи. Според главният прокурор обаче изхвърлянето им в контейнер “е груба организационна небрежност”. “Но да се твърди, че от делото КТБ са нарязвани документи, е много плитък сценарий”, добави той.

Няма образувано досъдебно производство заради заплахата за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, стана ясно още от думите на главният прокурор. Материали били отделени и изпратени в НСО. Такива били пратени и по отношение на друг депутат, но Цацаров не каза кой е той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0