Служителка на банка е обвинена за присвояване на близо 1 млн. лв. от клиенти

Служителка на банков клон във Варна е задържана и обвинена в присвояване на близо 1 млн. лв. от влогове на клиенти на банката. Специалистката от от

Служителка на банков клон във Варна е задържана и обвинена в присвояване на близо 1 млн. лв. от влогове на клиенти на банката.

Специалистката от отдел „Банкиране на дребно“ на 38 г. е арестувана за 72 часа с постановление на прокурор в Окръжната прокуратура във Варна.

Невена Й. е обвинена за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, като голяма част от сумата са от влогове на вложители в банката. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, съобщиха от държавното обвинение.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите суми, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични, съобщават от прокуратурата.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните мрежи.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на мъжа, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата Невена Й.

COMMENTS

WORDPRESS: 0