Слави Ангелов: Целият имотен регистър е пълен със сделки „на далавера“

Целият имотен регистър е пълен със сделки "на далавера". Ако тръгнат да се разплитат всички случаи, това трябва да продължи 5-6 години. Това каза в су

Целият имотен регистър е пълен със сделки „на далавера“. Ако тръгнат да се разплитат всички случаи, това трябва да продължи 5-6 години. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Слави Ангелов.
Тези сделки са взаимоизгодни, има прегръдка и от двете страни и трудно ще бъдат доказани нарушения в съда, добави той. Ако искаме да разрешим този проблем, трябва да видим как се случват тези неща, трябва да видим и ролята на нотариусите. Трябва да се променят по някакъв начин законите, за да бъдат по-защитени хората и да влизат по-големи данъци. Трябва да има повече прозрачност, да са ясни нещата, подчерта журналистът.
Цялата тази ситуация е, че не може един политик да си позволи да получи такъв подарък от частна фирма. Има случаи, в която фирмата се е възползвала от законови промени. Това е абсолютно неморално, няма нужда да се доказва по никакъв начин, коментира Слави Ангелов.