Кой да оглави г.е парада и кой откраднал 1 милиард!? Скандал с Волен Сидеров прекъсна ‘Референдум’ по БНТ

Кой да оглави г.е парада и кой откраднал 1 милиард!? Скандал с Волен Сидеров прекъсна ‘Референдум’ по БНТ

Шумен скандал с лидера на "Атака" и кандидат-кмет на София Волен Сидеров принуди водещата на "Референдум" по националната телевизия Добрина Чешм

Шумен скандал с лидера на „Атака“ и кандидат-кмет на София Волен Сидеров принуди водещата на „Референдум“ по националната телевизия Добрина Чешмеджиева да прекъсне временно предаването заради отказа на Сидеров да напусне студиото. Темата бе посветена на местните избори, но Сидеров говори по съвсем други въпроси и изразходи времето си за изказване.

Националистът не се подчини на многократните молби на водещата да прекъсне монолога си и заяждането с Юлиан Ангеров от ВМРО. В опит да прекрати скандала се намеси и охраната. Но не преди Сидеров да обвини водещата в пристрастност и цензура.

„Защо ми налагате цензура, г-жо Чешмеджиева. Кажете колко милиона годишно получавате от данъкоплатците“, продължи атаката кандидатът за кмет, който така и не пожела да каже нищо за кампанията. Добрина Чешмеджиева запази добрия тон и за сетен път го помоли да напусне. „Ако искате, ме съдете. И аз съм данъкоплатец“, отговори водещата.

Сидеров заяви, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, с когото споделяше доскоро една коалиция, е „откраднал 1 млрд. лева“. Ангелов го попита защо не изтегли от правителството номинирания от „Атака“ министър на икономиката Емил Караниколов.
„Не случайно те наричат „златния пръст“, каза Ангелов, напомняйки ролята на „Атака“ за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски (2013-2014 г.), което формално управляваше с мандата на БСП и ДПС.
„ДПС в момента управлява чрез ВМРО, чрез Каракачанов и (евродепутата Ангел) Джамбазки“, каза Сидеров. „Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей“.
„Чуйте го какви глупости говори тоя…“, реагира Ангелов.
„Приятна вечер ви пожелавам…Моля охраната да се намеси“, пледираше Чешмеджиева, след като безрезултатно напомни няколко пъти на каращите се политици, че времето им е свършило, че регламентът е нарушен, че предаването е провалено.
В кадър са появиха униформени служители с надпис „Жандармерия“ на гърбовете на дрехите.
„Микрофонът ви е изключен…Много ви благодаря, аз ще ви изпратя…“
С тези думи водещата се приближи към Сидеров, но той не помръдна от стола си и продължи агресивната си тирада, макар и с изключен микрофон.
Тогава тя обяви, че предаването се прекъсва, докато редът в студиото бъде възстановен и че ще продължи без участието на Сидеров. Ангелов преди това каза, че сам напуска и обвини Чешмеджиева, че е позволила на Сидеров да се държи по този начин.
„Той е дошъл от кръчмата да се забавлява“, каза той за лидера на „Атака“.
Част от публиката в студиото също напусна.

Единствената полза от скандала е, че голяма част от българите сега ще научат, че има такова предаване – „Референдум“ по БНТ.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0