Сирак за втори път намери и върна портфейл със значителна сума пари

Мъж от Смолян намери и върна на собственичката й дамска чанта с портфейл с над 3000 евро, 1450 лева, дебитни карти и лична карта. Днес 30-год

Мъж от Смолян намери и върна на собственичката й дамска чанта с портфейл с над 3000 евро, 1450 лева, дебитни карти и лична карта.

Днес 30-годишният Илия Савов върна на жената крупната сума и документите. Той няколко пъти я помоли да преброи парите, но тя категорично отказа.

„Не вярвах, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е достоен човек и ми върна вярата в доброто“, каза развълнуваната жена.

Илия е намерил чантата до сградата на пощата в Смолян по време на автомобилното шоу „Смолян рейс 2019“.

След като издирил собственичката чрез фейсбук и медиите той се уговорил с нея да се срещнат пред сградата на полицията, за да й върне парите.

Благодарната жена даде на Илия 100 лева, а той каза, че веднага ще ги дари за благотворителната кауза на „Смолян рейс“ – млад мъж да събере пари за операция, за да може да проходи.

Това е вторият случай, в който Илия намира изгубен портфейл. През декември миналата година до кино „Дружба“ в Смолян той открива портфейл с 1000 евро, намира собственичката, а тя от своя страна го черпи с шоколад.

Илия е сирак, израснал в дом. Мечтата му е да ремонтира банята в общинското жилище, в което живее, както и да има семейство, за което да се грижи, съобщава пресцентърът на община Смолян.

COMMENTS

WORDPRESS: 0