Симеонов сезира главния прокурор, МВР и МЗ за партито на пловдивски общинар по време на пандемия

Симеонов сезира главния прокурор, МВР и МЗ за партито на пловдивски общинар по време на пандемия

Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов изпрати сигнал до главния прокурор и вътрешния и здравния министър за скандалния купо

Въпреки оплакванията на местните жители, които били „тероризирани“ от силната музика след 23 часа, полицаите не са се намесили да спрат веселбата, като се оправдали, че на празненството присъстват шефът на „Напоителни системи“ Петко Димов и зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов – дългогодишен полицейски шеф, твърди още депутатът.

„Не искам да коментирам. Замесиха ме излишно. Бях гост за малко и си тръгнах. Нямам представа колко души са присъствали, не ги познавам“, коментира пред 24plovdiv.bg Димов.

От общината обаче отрекоха зам.-кмет да е присъствал на тържеството.

Въпреки това, Симеонов настоява прокуратурата да разследва действията на длъжностните лица след сигналите на гражданите до телефон 112. Той иска Иван Гешев да разпореди проверка дали няма корупционна практика в МВР, тъй като това не бил първият случай, в който полицаи отказват да изпълняват законите, когато това е в ущърб на „крупни бизнесмени и влиятелни групировки“. Лидерът на НФСБ настоява да бъде уведомен какви наказания и на кого са били наложени.
„Въпросната вечер обектът е нает с договор от наш постоянен клиент, който е искал да празнува рожден ден. Заявено е парти за 40 души. В договора изрично е упоменато, че празненството ще приключи в 23.30. Вечерта там не е имало наш персонал“, заяви вчера един от собствениците на клуба Деан Найденов пред TrafficNews.

COMMENTS

WORDPRESS: 0