Симеонов нарече Флорида „селски щат“, но като „гражданин от Долни Чифлик“ продължава да нарушава закона с незаконния си хотел в Златоград!

Валери Симеонов, който в последната година се превърна в легенда с механджийските си лафове и изцепки, отново излезе "гол на плажа", тоя път с нова

Валери Симеонов, който в последната година се превърна в легенда с механджийските си лафове и изцепки, отново излезе „гол на плажа“, тоя път с нова десетка, в предаване по бургаската си телевизия СКАТ той нарече Флорида „селски щат“.

Ние, „журналята“, разбираме, че корените на вицепремиерът ни са с дълбок със селски бекграунд, но държим да отбележим, в името не географията и научните познания на Цвета Караянчева, че Долни Чифлик от където вицето е родом, все още не е част от територията на щата Флорида. Нещо повече, Долен Чифлик дори не е в Шенген, заради селски типове от рода на Симеонов.

Именно по този повод искаме да напомним на Симеонов, Борисов, прокуратурата, ДАНС, СКАТ и всички останали значими абривиатури в държавата, че вицепремиерът Валери Симеонов, който горе долу по това време миналата година реши да обяви война на шума от заведения по морето, с което си спечели статута на емблема на съюза на глухите, че трябва поне от къртоазия и демагогия да спазва законите. Нека припомним, че Симеонов е съдружник във фирмата СКАТ ТВ, която има хотели в Малко Търново и Златоград.

По този повод още през 2013 година Върховният административен съд се произнася окончателно, че незаконната пристройка към хотел „Панорама“ край Златоград, трябва да бъде съборена. Това обаче, както може сами да се сетите, и до момента не се е случило.

„По делото е установено, че върху съществуваща бетонна плоча на триетажна сграда са изградени бетонни колони свързани с греди в надлъжна и насрещна посока. Върху тях е излята нова бетонна плоча.. Върху нея са поставени метални колони с етажна височина и зидария от итонг между тях. Съществуващата покривна конструкция на сградата е продължена и върху новоизградената постройка. За строежа не са издадени строителни книжа“, пише в решението на ВАС.

До ден днешен обаче незаконната надстройка си стои. А Симеонов си лети – ако не на крилата на поста който заема, to поне на крилата на Wizz air. Нещо повече – след неправомерното построяване на ресторант е изграден и незаконен плувен басейн към хотелския комплекс „Панорама“ в Златоград.

Сигналът за незаконните строежи на Валери Симеонов бе подаден пръв чрез във вестник „Труд“ от хотелиери, които попитаха не е ли в конфликт на интереси вицепремиерът, след като съдружник в СКАТ ТВ самият той е хотелиер, а в същото време прави проверки по хотели и заведения. Защото обикновено в Народното събрание депутатите в сходни ситуации декларират, че са в конфликт на интереси и не участват в гласуването на закони в сферата на които имат собствен бизнес.

Тъй като и от този материал обаче нищо няма да последва, ние „журналята“ предлагаме под егидата на премиера Бойко Борисов през юни месец да бъде организиран „тих хепънинг“ в хотела на Симеонов. След това, нека съда прецени дали си струва да озаконява постройките.

Източник: BIG5.BG