Сидеров се разплака след като депутатите отхвърлиха за пореден път искането му да бъде признат турският геноцид срещу българите

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се разплака пред журналисти в кулоарите на парламента заради това, че депутатите отново отхвърлиха искането му да бъд

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се разплака пред журналисти в кулоарите на парламента заради това, че депутатите отново отхвърлиха искането му да бъде признат турския геноцид срещу българите и за ден, на който да се почитат жертвите от него, да бъде обявен 17 май – денят на Баташкото клане.Сидеров обвини колегите си от Патриотичния фронт, че не са подкрепили достатъчно „Атака“, макар в подкрепа на идеята й да се изказаха и Красимир Каракачанов, и Димитър Байрактаров.
В крайна сметка обаче надделя предложението на Кънчо Филипов от БДЦ решението по това предложение да се гледа на външна комисия. Сидеров коментира това като възможност проблемът отново да се замете под килима.
Кънчо Филипов от БДЦ обаче призова вземането на решение да бъде отложено, за да се разгледа във външна комисия. Той обаче срещна острия отпор на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който подкрепи Сидеров, като подчерта, че това решение е отлагано много пъти и е време вече да се вземе решение.
В крайна сметка депутатите подкрепиха искането на Кънчо Филипов, който до този момент не е засичан да се изказва по каквито и да било, камо ли национални въпроси.

COMMENTS

WORDPRESS: 0