СЗО: Няма как само защитните маски да спрат пандемията от Ковид-19

Правителствата по света да не бързат с отмяната на мерки срещу разпространението на Ковид-19, предупредиха от Световната здравна организация. По дум


Правителствата по света да не бързат с отмяната на мерки срещу разпространението на Ковид-19, предупредиха от Световната здравна организация. По думите на генералният й директор „това изисква калибриран и постепенен подход, основан на точни данни“.
За да бъде овладяна пандемията от коронавируса не е достатъчно само носенето на предпазни маски, предупреди Тедрос Гебрейсус:„Няма грешен или верен отговор, нито сребърен куршум! Само маските няма как да спрат пандемията – страните трябва да продължат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки случай на заразен, както и да проследяват хората, с които той е бил контактен“.
„Държавите може да обмислят използването на маски на обществени места, тогава, когато другите мерки – като почистване на ръцете или социална дистанция – са трудни за спазване поради липсата на вода или лоши условия на живот“, каза генералният директор на Световната здравна организация и изтъкна, че ако хората бъдат задължени да носят предпазни маски, това може да доведе до по-голям недостиг на тази част от защитната екипировка за здравните работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.
За последното денонощие най-много смъртни случаи от коронавирус са били регистрирани в Съединените щати – 1 209 души, съобщи „Франс прес“. След Америка се нарежда Франция – с 833 починали и Испания – с 637 починали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0