Сенатор от САЩ иска да забрани смартфоните за младежи до 21 г.

Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години е на дневен ред в американския щат Вермонт. Идеята идва от сенатора демократ Джон Род

Сенатор от САЩ иска да забрани смартфоните за младежи до 21 г.

Забрана за използване на смартфони от лица под 21 години е на дневен ред в американския щат Вермонт. Идеята идва от сенатора демократ Джон Роджърс, става ясно от публикация в CNET, предава technews.bg.

Законопроектът е внесен във вторник, 7 януари. Сенаторът обосновава своята инициатива с факта, че хората под 21-годишна възраст нямат достатъчно опит, за да използват безопасно мобилните устройства.

Смята се, че смартфоните са една от водещите причини за смърт сред младите хора в Съединените щати. Като пример авторът на законопроекта посочва тормоза на тийнейджъри в мрежата и автомобилните катастрофи.

„Използването на мобилни телефони по време на шофиране е една от основните причини за смъртта на тийнейджърите в Съединените щати, а по-младото поколение често използва смартфоните за заплахи„, се казва в законопроекта.

Според разглеждания документ всеки жител, който използва мобилна джаджа преди да навърши 21 години, ще бъде глобен с 1000 долара и лишен от свобода за срок от една година.

Джон Роджърс признава, че основната му цел е само да насочи вниманието към общия проблем. Сенаторът не се надява законопроектът да бъде приет.

По-рано стана известно, че САЩ планират да увеличат възрастовата граница за употреба на електронни цигари от 18 на 21 години, поради негативните последици, свързани с вейпинга.

COMMENTS

WORDPRESS: 0