Светът на футбола скърби за Марадона

Смъртта на аржентинската легенда Диего Марадона разтърси из основи света на футбола. 60-годишният аржентинец почина от инфаркт, получен тази сут

Смъртта на аржентинската легенда Диего Марадона разтърси из основи света на футбола. 60-годишният аржентинец почина от инфаркт, получен тази сутрин. Бившият футболист и треньор се възстановяваше от мозъччна операция и беше изписан наскоро.

Сред изразилите съболезнования за смъртта му беше и българската мегазвезда Христо Стоичков.

„Диего, почивай в мир! Благодаря ти за всичко!“, написа Камата в Инстаграм.

Кралят на Пеле, който наскоро навърши 80 години, също разпространи кратко изявление, в което написа следното:

„Колко тъжни новини. Загубих скъп приятел, а светът изгуби легенда. Има още много какво да се каже, но засега нека Бог даде сили на неговото семейство. Един ден, надявам се, ще ритаме топка заедно в небето“.

Кристиано Роналдо също изрази чувствата си.

„Днес се сбогувам с приятел и светът се прощава с един вечен гений. Един от най-добрите за всички времена. Ненадминат магьосник. Той си отива толкова рано, но оставя безгранично наследство и празнина, която никога няма да бъде запълнена. Почивай в мир, ас. Няма да бъдеш забравен никога“.

Сънародникът му Лионел Меси не остана безучастен.

„Много тъжен ден за всички аржентинци и за футбола. Той ни остави, но не си тръгва, защото Диего е вечен. Обичам всички прекрасни моменти, които сме преживели заедно. Искам да изразя съболезнованията си на семейството и приятелите му. Почивай в мир“, написа Меси в социалните мрежи.
В родината на Марадона Аржентина ще бъде обявен тридневен траур.

COMMENTS

WORDPRESS: 0