Самолет с 69 души на борда изчезна над Средиземно море, жители на гръцки остров видели огнено кълбо в небето

Самолет на авиокомпания „EgyptAir“, извършващ полет от Париж за Кайро, е изчезнал тази нощ от радарите, пише USA Today. „Информиран източник съобщава,

Самолет на авиокомпания „EgyptAir“, извършващ полет от Париж за Кайро, е изчезнал тази нощ от радарите, пише USA Today. „Информиран източник съобщава, че полет МС804, който е излетял от Париж в 23:09 (00:09 българско) , запътил се към Кайро, е изчезнал от радара“, пише в съобщение в социалната мрежа „Туитър“ , публикувано от авиокомпанията. Самолетът се е намирал на височина от 11 000 метра. Египетската авиокомпания вече е създала извънреден оперативен щаб за следене на ситуацията около изчезналия самолет. В него са включени представители на всичките авиационни служби. Гърция също се включи в издирването на изчезналия египетски самолет, предаде АП. Към района са изпратени два самолета и фрегата. На борда на самолета има 59 пътници и 10 души екипаж. Самолетът е изчезнал преди да навлезе в египетското въздушно пространство. Полетът, продължаващ по разписание три и половина часа, е излетял от Париж половин час след планираното време. Той е трябвало да пристигне в Кайро в 2:55 местно време, с 15 минути закъснение.
Жители на гръцки остров са видели огнено кълбо в небето приблизително по времето, когато самолетът MS804 изчезна от радарите, съобщава „Аарец”. За взрив в небето е съобщил и търговски кораб, допълва ТАСС. От Кайро съобщиха също, че преди да изгубят връзка с машината, която е била на 11 километра височина, от пилотската кабина са подали сигнал за бедствие. Според експерти, той може да не е подаден ръчно от екипажа, а да се е задействал автоматично при задействане на устройство за пожарна безопасност или катастрофа.
Междувременно стана ясно името на пилота на самолета „Еърбъс” А320 на “EgyptAir” – Мохамед Шокеир. Информацията не е потвърдена официално.
От гръцкия център за контрол на въздушния трафик обявиха, че при последните си контакти с екипажа от там не е било споменато да има някакъв проблем.
Снимка: REUTERS

COMMENTS

WORDPRESS: 0