Русия може да пропусне Олимпиадите през 2020 и 2022-а

И следващите две Олимпиади може да се проведат без в тях да участват националните отбори на Русия. Това обяви директорът на руската антидопинг

Русия може да пропусне Олимпиадите през 2020 и 2022-а

И следващите две Олимпиади може да се проведат без в тях да участват националните отбори на Русия. Това обяви директорът на руската антидопинг агенция (Русада) Юрий Ганус.

Преди месец УАДА (световната антидопинг агенция), заяви, че данните от Москва продължават да са противоречиви и объркани. Това може да доведе до изхвърляне на Русия от всички големи спортни събития. По-късно днес комитет на експерти на УАДА се среща, за да обсъди данните и обясненията за тях. И след въпросната среща може да препоръча санкции.

„Мисля, че ще останем без право на отбор за игрите в Токио през 2020-а. И съм почти убеден, че същото ще се случи и за зимната Олимпиада в Китай през 2022-а“, заяви Ганус пред АФП. „Ние не можем да продължаваме повече по този начин. Старите методи само влошават положението. И трябва да се освободим от идеята, че Западът иска да ни навреди. Ние сами трябва да си оправим къщата“, добави той.

Русия предаде данните от лабораторията в Москва през януари. През септември обаче УАДА откри процедура заради „нередности и непостоянства в данните“, като даде три седмици срок за обяснения.

169 атлети от Русия участваха на Олимиадата в Република Корея

На последните игри страната нямаше отбор. Вместо това в Пьонгчанг участваха 169 атлети, които могат да докажат, че са „чисти“ от допинг. Те обаче бяха под неутрален флаг. Подобно нещо може да се повтори и за игрите в Токио.

COMMENTS

WORDPRESS: 0