Русия иска извинение от Байдън

Русия очаква от САЩ извинение заради думите на американския президент Джо Байдън, който определи Владимир Путин като "убиец". Изявлението на сил

Русия очаква от САЩ извинение заради думите на американския президент Джо Байдън, който определи Владимир Путин като „убиец„. Изявлението на силния човек в Белия дом стана факт след разсекретения доклад, доказващ, че Москва се е опитала да се намеси в президентските избори в страната, предава Ройтерс.

В телевизионното интервю Байдън заяви още, че руският президент е човек „без душа„, както и че „ще си плати“ за опита за влияние върху вота – нещо, което Москва отрича.

На фона на дипломатическото напрежение между САЩ и Русия, вчера Москва отзова посланика си във Вашингтон за консултации за възстановяване на руско-американските отношения, които Вашингтон е довел до „задънена улица„.

Днес Константин Косачов, заместник-председател на горната камара на парламента, определи коментарите на Байдън като „неприемливи„. Той коментира и отзоваването на руския посланик като „единствената разумна стъпка“ и допълни:

 

Подозирам, че няма да е последният, ако не последва обяснение или извинение от американска страна“, заяви той във фейсбук.

 

Артур Чилингаров, прокремълски депутат от долната камара на парламента, пък призова за „остра реакция“ от Москва в интервю за радио „Ехото на Москва“.

Към момента все още няма официална позиция на Кремъл.

COMMENTS

WORDPRESS: 0