Румен Радев: Паника обзе ГЕРБ след разгрома, в безсилието си се превръщат в дилъри на страх

Нека да видим какво става в лагера на нашите опоненти, обзети от паника след разгрома на първия тур. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ген

Нека да видим какво става в лагера на нашите опоненти, обзети от паника след разгрома на първия тур. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ген. Румен Радев. Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София,  Пловдив. Те загубиха в големите градове! Те изобщо загубиха в градовете на България. И нещо много по-страшно за тях – загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора. Предполагам, че вече  сте виждали и разбивката на „Галъп“. Там има интересни таблици и интересни данни. Това разби мита, че за тях са всички образовани, интелигентни млади хора.

Според Радев  се усеща „пълното политическо безсилие“ на противниците му, които, в опита си да излязат от ситуацията се превръщат в „дилъри на страх“.

Първата мантра, първият страх, е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС . Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи. Това го заяви и г-жа Нинова. Слушах и пресконференцията на ДПС – няма никакъв, явен дори, намек за подкрепа към мен. Те ще гласуват за промяната, каквото и да значи това.Но нека видим данните. Г-жа Цачева, във смесените региони, ако видите данните от ЦИК, има два пъти повече гласове от мен.

При данните  от Турция Цачева също води пред Радев, както и  при различните от българския етнос в социологическите разбивки, отчете той и оцени като „дилърство на страх“ и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България.

Това е факт! Дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие! Даже не генерал Радев, а как го казваха: „червеният генерал“. Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират, като мен, 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с много рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е. Така просто звучи несериозно.

България има ясна евроатлантическа ориентация и това никога, абсолютно никога не е била поставяно от мен за някакво разглеждане. Но, ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме. А трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат! И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще – напротив, видяхме, какво мислят младите за нея.

Според Радев,  страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнесусловия в отношенията си с Русия. Защо трябва еврофилията непременно да означава непременно русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно „враг с Русия“. За мен това е нездравословна позиция.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като „отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност“

Кандидат-президентът припомни, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица.  Благодаря, че тя приема!

COMMENTS

WORDPRESS: 0