Румен Радев: Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта

Румен Радев: Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта

Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта. Това заяви в Плиска президентът Румен Радев. Той коментира и острия диалог между себе си, премиера

Властта трябва да осъзнае, че крачи към пропастта. Това заяви в Плиска президентът Румен Радев. Той коментира и острия диалог между себе си, премиера и главния прокурор, както и срещата си с представителите на службите.

Президентът Румен Радев посочи, че декларациите на прокуратурата за еднакъв подход катастрофират, тъй като се вижда субективен подход и двойни стандарти.

“Ето по този начин се създава и недоверие. Създава се недоверие у хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост. Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва закона”.

Радев отбеляза, че има пробив в сигурността на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. По думите му така страната ни се представя в негативна светлина. То допълни, че от службите зависи да се изясни ситуацията и да се вземат мерки за действие.

“Световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но не трябва и да се показва изобщо”, коментира още президентът.

В диалозите между президент, премиер и главен прокурор се търси истината, но и справедливия подход, каза още президентът Румен Радев.

Снимка: 24shumen.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0