Румен Гечев: Ключови министерства се управляват от ДПС, с изпълнители ГЕРБ

Румен Гечев: Ключови министерства се управляват от ДПС, с изпълнители ГЕРБ

„Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в межд

„Оставката е неспасяема и тя е необходима на България. С това компрометирано управление, обявено за мафия от българския народ, станахме за срам в международните медии. Няма друг изход освен оставка“, каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев пред БТВ.

Той припомни, че вота на недоверие, който БСП внася е за корупция и каза: „Корупцията влияе като симбиоза между представителите на едрия бизнес, които искат да трупат пачки извън законите и в нарушение на принципите на демокрацията, и властта. Всички ключови министерства на това правителство са поверени и от години се управляват от елита на ДПС, като изпълнители са ГЕРБ и техните сателити. Самият факт, че в момента се оттеглят тримата ключови министри с финансови потоци, е повече от показателен“.

Според Румен Гечев вдигнатият юмрук на президента е юмрук срещу мафията. „Никъде по света мафия не се отстранява с галене с перце. Тя заслужава юмрук“, категоричен е той.

Народният представител от левицата заяви категорична подкрепа за исканията на младите протестиращи: „Младите хора искат оставката на Борисов. Те искат да живеят като младите хора в другите държави от Европейския съюз.“

„Българската банка за развитие, финансирана от българските данъкоплатци, финансира олигарсите на България. Има няколко големи крокодила, които обикалят около нея. Това не са малки и средни предприятия. Това са фирмите на Пеевски и на другите олигарси. Потоци от пари текат към фирмите и обръчите на ДПС и ГЕРБ“, коментира Гечев. По неговите думи 700 млн. лв. са били откраднати от българския данъкоплатец, а отговорен за това е министър Горанов, който фактите и българският народ посочват като министър на ДПС. „Парите текат в определени посоки и българският народ затова е излязъл на улицата. От ББР се крадат стотици милиони, от хазарта също“, заяви социалистът.

Въпросът е – защо ГЕРБ извади студения резерв от държавното предприятие Марица-изток 2. Марица-изток 1 и 3 са на американците. ГЕРБ нагло вадят от държавната ТЕЦ резерва и го дават на Ахмед Доган. И после твърдят, че той не го управлява“, каза още Гечев.

„Българският народ иска нови избори. Защото не може премиерът Борисов, който е компрометиран в страната и в чужбина, който го въртят на малкия си пръст ДПС и дори не може да се съгласи за три оставки с коалиционния си партньор, да спасява България от кризата. Обществото не иска да го управляват мафиоти. Така че, ако обичат, ГЕРБ да си отиват, да се видят в огледалото и да се готвят за следващите избори“, завърши Румен Гечев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0