Росен Плевнелиев: България се провали по случая „Гебрев“

По този конкретен случай не съм получавал никакви информации, докато съм бил президент – нито устно, нито в доклади. Това каза в сутрешния блок на Нов

По този конкретен случай не съм получавал никакви информации, докато съм бил президент – нито устно, нито в доклади. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия президентът (2012 – 2017 година) Росен Плевенлиев по повод случая „Гебрев“.

Провалите в случая на българската държава са поне два – години по-късно все още сме в сфрета на версиите, а и когато имаме опит за убийство на семейство, институциите са длъжни да се намесят и да търсят отговорност, както направиха британските институции при случая „Скрипал“, заяви той.

Това определено е провал, ние все още се въртим в някакви версии. Трябва да имаме работещи институции, които могат да използват целия ресурс не само на България, а и международния ресурс, за решаване на подобни казуси. Вижте казуса КТБ, вижте фалита на банките през 90-те години – със съжаление трябва да кажем институциите са длъжници на българските граждани от гледна точка на голямата тема за справедливост. Хората искат да видят ефективност, коментира Плевнелиев.

Трябва да намерим извършителите, да го поставим пред закона и да намерим обяснение за случилото се, каза още Росен Плевнелиев във връзка със случая „Гебрев“.