Рок концерт на Мусала приканва да почистим върха

Безпрецедентен концерт - на югозападния склон на връх Мусала, организират радио "Тангра мега рок" и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергети

Безпрецедентен концерт – на югозападния склон на връх Мусала, организират радио „Тангра мега рок“ и Институтът за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, съобщават от екипа.

Най-високият рок концерт, правен някога в Европа, ще бъде на 30 юли на 40 метра под самия връх. В шоуто ще участват групите „Д2“ и „Од Крю“.

Концертът е част от мащабна акция за почистване на върха от строителни отпадъци. Очаква се десетки доброволци да се включат и подкрепят каузата.

Организаторите се надяват почистването на върха да бъде само първата стъпка в една дългосрочна Национална кампания за изтъкването на Мусала не като „туристическа дестинация“, а като природа, която заслужава специално отношение и уважение от всеки. Всички партньори се обединяват в една обща кауза „За чиста и защитена Рила“.

С цел да се запази спокойствието на дивите животни в района, както и да не се нарушава естествената среда, в която те съществуват и се размножават, силата на звука от озвучаването на концерта ще бъде контролирана и в нормите на максимално облекчен режим. Звукът ще бъде насочен към публиката, разположена амфитеатрално на склона към върха, посочват организаторите.

Повече подробности за почистването, графика и пунктовете за доброволци, ще бъдат публикувани следващата седмица.

COMMENTS

WORDPRESS: 0