Реджеп Ердоган бе посрещнат в Лондон с протести

Ердоган беше на посещение при кралицата на Великобритания Елизабет II, като освен това се срещна и с министър-председателя на страната Тереза Мей

Ердоган беше на посещение при кралицата на Великобритания Елизабет II, като освен това се срещна и с министър-председателя на страната Тереза Мей

Протести посрещнаха турския президент Реджеп Таип Ердоган в Лондон при визитата му в Лондон.

Ердоган беше на посещение при кралицата на Великобритания Елизабет II, като освен това се срещна и с министър-председателя на страната Тереза Мей. Малка част от събраните на Даунинг стрийт беше про-Ердоган, докато множеството подкрепяше кюрдските протестиращи, като някои от лидерите на протеста бяха свалени на земята от полицията.

След срещата Тереза Мей обяви, че с Ердоган са обсъждали търговските отношения и борбата с тероризма, като допълни, че Турция подкрепя „демократичните ценности и правата на човека“. От своя страна Турция призова Великобритания да екстрадира всички свързани с кюрдската организация ПКК, като предупреди, че „това, което наранява Турция днес, ще нарани Великобритания утре“. Освен това той отхвърли критиките за задържане на журналисти в Турция.

„Вашите източници не са верни, между терористи и журналисти има разлика“, отговори Ердоган на пресконференцията на Даунинг стрийт.

„Само, защото имат карти те не са свободни да ходят навсякъде. От терористите не стават добри журналисти“, допълни той. Малко по-рано днес кралица Елизабет II даде аудиенция на Ердоган в Бъкингамския дворец.