Рак погуби легендарния певец Дейвид Бауи

Дейвид Бауи почина на 69 години след 18-месечна битка с рака, съобщи „Гардиън“. Новината бе потвърдена и от сина на Бауи режисьорът Дънкън Джоунс. Пев

Дейвид Бауи почина на 69 години след 18-месечна битка с рака, съобщи „Гардиън“. Новината бе потвърдена и от сина на Бауи режисьорът Дънкън Джоунс. Певецът е починал в мир, заобиколен от близките си, се казва в пост на неговата официална страница в социалната мрежа. От семейството призовават медиите и хората да зачитат личния живот на близките му и да ги оставят да преживеят скръбта си спокойно.
Бауи навърши 69 години на 8 януари, когато издаде последния си 25-и студиен албум.
Дейвид Робърт Джеймс е роден на 8 януари 1947 година в Брикстън, като през дългата му кариера преминава през многократни промени, налагайки моди и стандарти в поп музиката. Бауи си избира псевдоним, за да не бъде бъркан с фронтменът на The Monkees Дейви Джоунс.
Дейвид Бауи бе певец, актьор, инструменталист, продуцент, аранжьор и аудио инженер. Кариерата му започва през есента на 1969. През 1975 г. успява да пробие и в САЩ. През 2002 г. BBC го класира на 29-то място сред 100-те най-известни англичани. През 2004 г. списанието „Ролинг Стоун“ го класира на 39-то място в списъка си на 100-те най-големи артисти за всички времена.

От 70-те години насам Бауи многократно декларира своята бисексуалност в интервюта за медиите. Той е баща на режисьора Дънкан Джоунс.

Последната публична изява на Дейвид Бауи бе през 2006 г., след което не се е появявал.

COMMENTS

WORDPRESS: 0