Разбиха организирана престъпна група в Ямбол

Специализираната операция е проведена на 7 март т.г. на територията на Ямболска област. Според събраните до момента данни групата е била сформирана пр

Специализираната операция е проведена на 7 март т.г. на територията на Ямболска област. Според събраните до момента данни групата е била сформирана през януари миналата година и оттогава се е занимавала с разпространение на амфетамини и марихуана.
В хода на акцията са извършени множество претърсвания и обиски, намерени и иззети са различни количества от наркотичните вещества. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В къщата на ръководителя на групата служителите открили и импровизирана лаборатория за производство на предлаганите „на черно“ амфетамини. Установява се откъде групата се е снабдявала на едро с марихуана, която впоследствие е била разпространявана в областта.
С определение на Специализирания наказателен съд от 9 март на трима от обвинените е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.
За четвъртия участник в групата Специализираната прокуратура не е поискала най-тежката мярка, тъй като в момента той изтърпява присъда за друго престъпление в затвора.
Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.