Разбиха наркооранжерия в Костандово

Разбиха наркооранжерия в Костандово

Разкриха голяма наркооранжерия и незаконно оръжие в Костандово. Операцията е осъществена в четвъртък под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВ

Разкриха голяма наркооранжерия и незаконно оръжие в Костандово. Операцията е осъществена в четвъртък под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.
Служителите на РУ-Ракитово предприели проверка в имот, собственост на 49-годишен мъж от Костандово. В двора те открили оранжерия, оборудвана за отглеждане на марихуана.
В нея били засадени 35 растения в различен стадий на развитие, като височината им варирала от 0.5 до 3.35 метра. Общото тегло на изкоренения канабис е близо 59 килограма.
В помещение на къщата криминалистите намерили два полиетиленови плика, пълни с общо 380 г. суха листна маса и съцветия, които са реагирали положително на марихуана при направения полеви наркотест.
В паркирания пред къщата джип, собственост на мъж, са открити 19 ловни патрона 12-ти калибър, за които той нямал разрешение за притежание и съхранение. Дрогата и боеприпасите са иззети.
Мъжът е задържан в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. Работата по случая продължава, образувано е полицейско производство.

Снимки: МВР

COMMENTS

WORDPRESS: 0