Радев към депутатите: Кръгом и бегом към месец март, ако искате да се равнявате с президента!

Радев към депутатите: Кръгом и бегом към месец март, ако искате да се равнявате с президента!

„Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента - кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз“. Так

„Уважаеми депутати, ако държите да се равнявате по президента – кръгом и бегом към месец март. Дарете си заплатите за март, както го направих аз“. Такъв апел отправи президентът Румен Радев към народните представители по време на брифинг пред „Пирогов“.

„За разлика от депутатите и министрите, които към края на извънредното положение ще си дарят заплатите, аз го направих в началото. Дарих заплатата си преди половин месец за възрастните хора в община Видин. Но не го направих пред камерите, защото това е суета и популизъм. Дарението е личен акт“, посочи държавният глава.

Припомняме, че след дълги дебати народните представители решиха да се откажат от възнагражденията си до края на извънредното положение. Те обаче ще получат заплатите си за месец март.

Румен Радев направи и коментар за думите на премиера Борисов преди няколко дни, когато каза, че ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето. „Премиерът трябва да се запознае със законите и конституцията и трябва да прочете къде президентът може да налага вето. На решения на НС – не може да се налага вето“, заяви президентът.

„Имаме много важен проблем, който трябва да разрешим. Трябва да запазим живота на нашите медици и лекари. Фактът, че има 30 заразени медици е тревожен и призовавам всички болници да се оборудват максимално бързо“, допълни той. Президентът разкри още, че съпругата му е направила дарение от 10 хиляди лева за възрастни хора.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0