Радев коментира рокадите: Време е да освободим България от усещането незаменими хора

Президентът Румен Радев направи първи коментар за работата на служебния кабинет и рокадите по високите етажи на властта. Той определи думит

Президентът Румен Радев направи първи коментар за работата на служебния кабинет и рокадите по високите етажи на властта.

Той определи думите на досегашния финансов министър Кирил Ананиев, че държаният глава му е оказвал натиск да смени шефовете на НАП и митниците, като „комичен опит да се изкара герой“.

За другите смени на ръководни кадри Радев заяви:

“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност, стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива. За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени.“

Вчера президентът посети село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. В Дряновския манастир пък се включи в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

COMMENTS

WORDPRESS: 0