Радан Кънев: Докладът за КТБ не върши работа на прокуратурата, за да накаже виновниците за фалита на банката

Докладът за източването на КТБ не върши работа на прокуратурата, за да накаже виновниците за фалита на банката. Това каза пред журналисти в парламента

Докладът за източването на КТБ не върши работа на прокуратурата, за да накаже виновниците за фалита на банката. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от „Фокус”.
„Притеснявам се дали този доклад съдържа достатъчно материали и за прокуратурата. Той има две цели-гражданско производство за връщане на парите и наказателни производства за наказване на виновниците. Впечатленията косвени, които получих, че за втората цел не върши работа”, заяви той.
Кънев посочи, че не може да каже дали наближават предсрочни избори и това е проблем на премиера Борисов, който „отдавна няма мнозинство“.

Според него дали има решение на изпълнителното бюро на Реформаторския блок да подпише или да не подпише меморандум към коалиционното споразумение не влияе на мнозинството. „Дали наближават изборите зависи от друг фактор – дали може да се управлява стабилно държавата”, каза той и допълни, че неговия отговор е „не“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0