Радан Кънев: ГЕРБ се разпада пред очите ни! Георги Кадиев: Ще подкрепим Румен Радев

Не е хубаво да се говори за разпад, но РБ в досегашния си вид е доказано неработеща формула. Тя е в разкрачен стоеж по повечето въпроси. Оттук нататък

Не е хубаво да се говори за разпад, но РБ в досегашния си вид е доказано неработеща формула. Тя е в разкрачен стоеж по повечето въпроси. Оттук нататък в нашата политическа декларация от вчера се казва, че десницата може да започне само на чисто. Споразумението вече е невалидно. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев в ефира на БТВ. Повод за думите му стана позицията на икономическия министър Божидар Лукарски веднага след като станаха ясни първите изборни резултати. Той определи Кънев като човек, на който не му стиска. „Пълният цикъл на споразумението приключи снощи. Няма да водим преговори с партии в управлението, тъй като сме опозиция. Това правителство се срина. За да излезем от кризата, в която Борисов ни набута, трябва да се обединим“, категоричен беше Кънев. Той изказа искрена благодарност за подкрепата на Трайков. „Работихме за дясна алтернатива, а не да се подмажем на властта“, добави той. По думите му вотът под 50% за първите двама, 15% националистическо вот, 10% за Веселин Марешки, показва, че избирателите, които е можело да купиш с куфари свършиха с ДПС. „Сигурен съм, че доста хора ще гласуват на балотажа. За Марешки гласува средната класа в малкия град. Те са гневни. Това е еманация на протестния вот“. „ГЕРБ се разпада пред очите ни. В България трябва да има нов политически проект“.
Георги Кадиев коментира в сутрешния блок на Нова телевизия резултатите от първия тур на президентските избори. Той е категоричен, че България е променена. Хората искат промяна, напомни Кадиев.Той сподели, че е очаквал оставката на премиера Бойко Борисов още снощи. Не е мъжка и достойна постъпката му, каза Кадиев. Той заяви още, че Цецка Цачева не става за президент. Кадиев съобщи, че ПП Нормална държава ще подкрепи кандидатът, който отива на балотажа срещу ГЕРБ, тоест Румен Радев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0