Работодателят на хакера, обвинен, че е ударил НАП: Той не би оставил такива явни следи

Работодателят на хакера, обвинен, че е ударил НАП: Той не би оставил такива явни следи

Сътрудничим си много активно с отдела „Киберпрестъпност“. Дори, когато дойдоха си помислихме, че идват в тази връзка. Неприятната изненада беше, когат

Сътрудничим си много активно с отдела „Киберпрестъпност“. Дори, когато дойдоха си помислихме, че идват в тази връзка. Неприятната изненада беше, когато ме попитаха къде е работното място на Кристиян и ми показаха белезниците. Това каза Георги Янков, който е работодател на хакера, обвинен, че е ударил НАП, в ефира на БТВ.
„Той беше изненадан, но се държа изключително спокойно. Казаха, че е заподозрян за източването на данни от НАП. В началото свободно общувахме с колегите от ГДБОП. Много е странно за толкова кратко да имат данни за извършителя. Те са били заедно с Кристиян на много специализирани конференции по киберсигурност. Познават много добре Кристиян. Има огромна обмяна на знания между хората, които работят в тази сфера“, разказа той.
„Иззеха компютъра му и други неща. Те казаха, че действат по сигнал, получен на техния сайт“, разкри работодателят.
„Познавам Кристиян. Когато започнах да работя с екипа, той вече беше там. Хакването на МОН от Кристиян е като легенда в офиса. Категорично той е етичен хакер. Има основни принципи, които се спазват при този вид хакерство. За това си има международни стандарти и те се придържат стриктно към тях. Той е страхотен професионалист, може да се разчита на него на 100%, той може да свърши много неща за кратко време. Той е човек, на който мога да разчитам по всяко време. Говорим за изключително умен човек. Той е добър наистина“, заяви Георги Янков.
„Той изследва следи, за които именно е обвинен. Предполага се, че той не би оставил такива“, подчерта работодателят.
„Цяла нощ са се опитвали да изкопчат признае от Кристиян, че той е извършителя на това деяние. Щом има безспорни данни за това, защо го карат да си признава?, питат адвокатите му. „Казано му е, че ще има последствия за него, ако не се признае за виновен“, разкриха юристите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0