Пътнически самолет се разби при кацане, всички 62 души на борда са загинали

Пътнически самолет с 62-ма души на борда се разби при кацането си на летището в Ростов на Дон, Ростовска област, в югозападната част на Русия, предадо

Пътнически самолет с 62-ма души на борда се разби при кацането си на летището в Ростов на Дон, Ростовска област, в югозападната част на Русия, предадоха световните информационни агенции. На борда му са се намирали 55 пътници и 7-членен екипаж. Няма оцелели при катастрофата. Самолетът „Боинг 738“ е изпълнявал полет от Дубай до Ростов на Дон. Той е на дубайската авиокомпания Flydubai. Тече разследване на причините на катастрофата.  Сред възможните причини за разбиването на Боинг 738 (известен още като Боинг 737-800) са лошите метеорологични условия или възможна пилотска грешка, съобщиха източни от правоохранителните органи, цитирани от ТАСС. „Вчера бе издадено предупреждение за циклон – влошаване на метеорологичните условия с виелица и скорост на вятъра до 22-27 метра в секунда. Самолетът в сложни условия не е могъл веднага да заходи към пистата и е извършил втори опит. При повторния заход се е получило разбиването“, заяви източникът. По предварителни данни Боингът се е разрушил при съприкосновението със земята, предизвикало взрив, от който самолетът се е разпаднал на части. При катастрофата е бил предизвикан пожар, който е потушен. Екипажът на Боинга се е състоял не само от граждани на Обединените арабски емирства, както бе съобщено по-рано, предаде БТА, цитирайки ТАСС. По уточнена информация сред членовете на екипажа е имало също един руснак и двама испанци, както и граждани на други страни. Летището в Ростов на Дон е затворено. Задържани са шест заминаващи полета, два за Санкт Петербург и четири за Москва. Пристигащите самолети се пренасочват към резервното летище в Краснодар. Там се прехвърлят и пътниците, които е трябвало да потеглят от Ростов на Дон.
„Започвам втори опит за приземяване на самолета“, това е казал пилотът на разбилия се Бойнг в Ростов на Дон Аристус Сократус, съобщи lifenews.ru. Разговорите му с диспечерската кула се водили на английски и връзката прекъснала малко след изричането на последната дума.

COMMENTS

WORDPRESS: 0