Първата блокада-изненада – завардиха с бидони с вода входа на правосъдното министерство

Протестиращите преминаха към радикални действия и вече започват да изпълняват заканата си за блокади-изненади. 40-ият ден от протеста с искане з

Протестиращите преминаха към радикални действия и вече започват да изпълняват заканата си за блокади-изненади. 40-ият ден от протеста с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, за машинно гласуване и промени в конституцията, започна с блокада на правосъдното министерство.

Малко след 8 часа сутринта от сдружение БОЕЦ поставиха бидони с вода пред входа на ведомството. Протестиращите настояха за среща с министър Данаил Кирилов, за да му връчат символично оставката, но не бяха допуснати в сградата.

„Не приемаме мафията да пише новата ни конституция, единственото, което искаме от тях, е да си напишат оставките. Ако гражданите нямат достъп до тези обществени сгради, то никой не трябва да влиза вътре. Ние сме тук. Мафията вън“, заявиха протестиращите.

Блокирани остават трите възлови кръстовища – Орлов мост, ректората на Софийския университет и при площад „Независимост“.

Протестиращите се заканват от днес недоволството им да премине и в по-твърди действия с нови блокади на кръстовища и институции. Очаква се от сдружение БОЕЦ да обявят намерения за „персонални“ блокади и блокади на институции.

Малко по-късно протестиращите тръгнаха към Орлов мост.

COMMENTS

WORDPRESS: 0