Путин и Ердоган проведоха разговор по телефона, искат да се срещнат през август

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщиха от Кремъл. В хода на разгово

Президентът на Русия Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщиха от Кремъл. В хода на разговора Путин е подчертал, че Русия има принципна позиция относно това, че антиконституционните действия и насилието са недопустими в живота на всяка една държава. Руският президент също изрази надежда, че Анкара ще успее да гарантира сигурността на руските туристи в Турция, предприемайки всички необходими мерки.
Путин е изразил пред Ердоган своите съболезнования във връзка с големия брой жертви при опита за държавен преврат.  Руският президент също е пожелал на своя турски колега колкото се може по-бързо да възстанови реда и стабилността в страната.
Ердоган на свой ред е заявил, че Турция ще предприеме всички необходими мерки в тази насока.
В хода на телефонния разговор бе потвърдено и намерението двамата лидери в най-скоро време да проведат лична среща.
По данни на турски медии, Анкара се надява срещата между Путин и Ердоган да се състои още през август. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков потвърди дадената информация.

COMMENTS

WORDPRESS: 0