Психиатър: Смяната на часа е опасно за нашето здраве, увеличават се инфарктите и инсултите

Смяната на часа продължава да предизвиква спорове относно смисъла си. Според специалистите обаче, тя се оказва изключително опасна за нашето здраве. П

Смяната на часа продължава да предизвиква спорове относно смисъла си. Според специалистите обаче, тя се оказва изключително опасна за нашето здраве. Последните проучвания показват, че тя увеличава инфарктите и инсултите. Възможно е също така да засили депресиите на хората.

„Според изследване, на което попаднах наскоро, при смяната на времето – независимо напред или назад, инфарктите и инсултите се увеличават с 50%”, каза психиатърът д-р Веселин Герев по Нова тв.

Основната причина за тези заплахи за нашето здраве, е фактът, че се налага да променяме стереотипите си. Затова дори тези, които са в добро здраве, също понасят зле местенето на стрелките. Налага им се да преминат през период на адаптация, който е в рамките на 4-5 дни.

Проучване, правено в Германия, показва, че в понеделника след смяната на часа катастрофите се увеличават с 50 на сто. Трудовите злополуки също отчитат ръст, тъй като хората не са концентрирани в дейността си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0