Прочутата девствена поетеса подпука втори колега, съди го за клевета

Девствената 41-годишна поетеса Албена Хинкова заведе ново дело за клевета и обида в районния съд в Пловдив срещу друг свой колега по перо. Този път ис

Девствената 41-годишна поетеса Албена Хинкова заведе ново дело за клевета и обида в районния съд в Пловдив срещу друг свой колега по перо. Този път искът й е насочен срещу журналиста Христо Казашки, който бе свидетел по делото, което преди 2 години Хинкова заведе срещу поета Николай Славов.

В иска си срещу Казашки поетесата посочва, че той е изрекъл неверни неща по неин адрес в интервю пред новинарски сайт. „7 000 лева му искам, но можех и 10 000 да предявя в съда, защото той ме обижда и клевети”, каза преди началото на първото заседание по новото дело поетесата Хинкова, цитирана от „Монитор“.

Ищцата Хинкова дойде сама в съдебна зала, без адвокат, облечена в елегантна бяла блузка с красиво лилаво шалче и семпъл черен панталон. От отсрещната страна обаче нямаше никой. Христо Казашки се оказа нередовно призован, тъй като вече не живеел на адреса си по лична карта в Пловдив. Призовкарите намерили само неговата жена, която им обяснила, че има ограничителна заповед срещу съпруга й, който тя не знаела къде живее. „Ще бъде сторен повторен опит за неговото призоваване. Лицето явно не пребивава на адреса си по лична карта. Обявяваме го за общодържавно издирване с цел връчване на призовка”, постанови районният съд в Пловдив.

Делото срещу Казашки идва след негово интервю, в което той обяснява, че Хинкова му е предлагала пари да лъже по време на процеса срещу поета Николай Славов, че е девствена, за което той бил отказал. Самият Казашки обаче й отказал, като я помолил да му плати пътните разходи, защото вече живеел в Северна България и е пенсионер. На свой ред Хинкова отрича да му е правила такова предложение. „Никога не съм му предлагала да лъже в съда, най-малкото защото той не е медицинско лице. Не може така да се лъже и да се клевети”, се възмущаваше преди заседанието в понеделник Хинкова. В крайна сметка процесът бе отложен за началото на септември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0