Проф. Танев: Ще подам оставка, отдавна исках среща с Бойко Борисов, но такава до момента не се е осъществила

Образователният министър Тодор Танев ще подаде оставка, каза той пред Дарик. По думите на Танев той иска среща с министър-председателя Бойко Борисов о

Образователният министър Тодор Танев ще подаде оставка, каза той пред Дарик. По думите на Танев той иска среща с министър-председателя Бойко Борисов отдавна, но такава до този момент не се е осъществила. Тодор Танев призна, че преди искането на оставката му е искал да се види с премиера по три теми – борбата с престъпленията и наркотиците в училищата, борбата с нетолерантността, както и професионалното образование. По думите на Тодор Танев, няма възражения срещу поисканата му от Бойко Борисов оставка. „Това, което ще ви кажа, е следното – господин Борисов ме е сложил и господин Борисов е този, който ще ме махне. Така е преценил, така трябва да се случи. Нямам никакви възражения, ако той я поиска оставката, защото не съм се виждал с него и знам само за прессъобщение. Не мога да ви кажа нищо повече. Вероятно той ще поиска да се срещне с мен пряко или непряко, за да ми каже всичко това. Все пак министър не може да изчезва от политическия хоризонт и държавното управление само чрез прессъобщение, но може и това да се случи… Надявам се да имам среща с министър-председателя. Не съм се чувал с него все още“, каза Танев. Тодор Танев обясни защо от известно време иска среща с премиера: „Искам среща с него по три важни въпроса. Единият от тях е той да поеме, ако желае, за акцията ни по борбата с престъпленията и наркотиците в училище. Втората е свързана с борбата срещу нетолерантността. Най-вече държа ако някой ден пожелае, професионалното образование в България да не е единствено и само в ръцете на министерството“, каза още Танев. Борисов е поискал оставката на Тодор Танев заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора. Според министър-председателя ресорът трябва да бъде поет от друг, казва се още в прессъобщението на Министерски съвет.
Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на Реформаторския блок и поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане.

Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа“, отбеляза министър-председателят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0