Проф. Георги Рачев: Казахме, че днес ще е топлият априлски ден, но няма да се случи! Идва студен циклон

Проф. Георги Рачев: Казахме, че днес ще е топлият априлски ден, но няма да се случи! Идва студен циклон

Казахме, че днес ще е най-топлият ден в месеца, но това май ще се случи на изток - около и над 20 градуса. В Западна България няма да е много топло. Т

Казахме, че днес ще е най-топлият ден в месеца, но това май ще се случи на изток – около и над 20 градуса. В Западна България няма да е много топло. Това обяви в БТВ „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев. 12 април може да се окаже най-хубавият ден от месеца, уточни той. За очакваното захлаждане и дъждовно време е виновен циклонът „Куин“ от Северно море, обясни климатологът. Циклонът ще се придвижва от запад на изток – отново ще трупа сняг в планината, в ниските части ще има дъжд и ще бъде доста хладно, уточни той.
После от Мароко ще дойде нов африкански циклон, който ще се придвижва към нас през следващите дни и в неделя ще донесе нова порция дъжд. В събота преди обед ще е по-хубаво времето, но в неделя със сигурност ще е дъждовно, обяви проф. Рачев. През следващите две седмици температурите ще са малко по-ниски от обичайните за този период, често ще вали, сочи дългосрочната прогноза.

COMMENTS

WORDPRESS: 0