Проф. Балтов: Гръцкият студент е починал от хематом след нещастен случай, тече проверка

Гръцкият студент е починал от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка, заяви пред "Нова

Гръцкият студент е починал от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка, заяви пред „Нова нюз“ директорът на болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Първи за случая писа преди дни 24rodopi.com, цитирайки гръцки медии.

Според информация в гръцки медии студентът по медицина е живял в България и е бил ваксиниран на 22 февруари. Здравният министър посочи, че в онлайн портала няма данни той да е получил ваксина, но проверка по случая тече. Младежът е бил приет в „Пирогов“ с травма след инцидент.

Четвърта вълна?

„През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни. Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента“, каза проф. Асен Балтов.

Той подчерта, че в „Пирогов“ няма настанени ваксинирани пациенти.

„Младите се заразяват повече сега, като проблем е, че те в началото си мислят, че болестта ще премине. Така се получават по-тежките случаи“, добави той.

Професор Балтов съобщи, че „Пирогов“ има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти, като до пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около 1000 души.

COMMENTS

WORDPRESS: 0