Проф. Ангелов: Радев се събуди и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID

Проф. Ангелов: Радев се събуди и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID

България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 положителни проби от понеделник до събота! (т

България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 положителни проби от понеделник до събота! (тепърва ще добавяме случаите от неделя). Това пише бившият здравен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов по повод разпространението на коронавирус у нас.

„Най-много заразени досега, на седмична база, бяха регистрирани през пролетта – 25 290 и през миналата есен – 23 267. Днешният рекорд ни разкрива изключително тревожна тенденция!“, казва той.

И уточнява, че общата картина за хода на пандемията става ясна от данните в два дни:

– вторник, когато числата са с най-високи стойности, понякога с натрупване от уикенда;

– неделя, когато има чувствителен спад на случаите;

„Днешните неделни 3354 положителни проби са с близо 50% повече от регистрираните миналата неделя и също са АБСОЛЮТЕН РЕКОРД от началото на пандемията, за последния ден от седмицата. Предишните върхови стойности са 2498 случая през ноември миналата година и 2541 през март. Всичко това ми дава оснoвaние да прогнозирам, че COVID-вълната ще продължи да ни залива поне още 10-15 дни. Предстои тежко изпитание!“, категоричен е той.

И е убеден, че пандемията се е изплъзнала от контрола на властите.

„Добро утро! След дълбок сън, продължил повече от година и половина, Румен Радев се събуди неделно и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19. Привикал министри да им дърпа ушите и да се прави на рицар-спасител. Радев, Кацаров, имитацията ви на мерки засега не дава друг резултат освен хаос в обществото и болниците. Не знам какъв Национален план за справяне с пандемията имате, но действайте!“, възмущава се още Ангелов.

Притеснението си от случващото се изрази и бившият директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ Асен Балтов, който също е кандидат-депутат.

„От началото на пандемията никога не сме регистрирали толкова много заразени в неделя, когато обикновенно броят е нисък. Тази седмица, без още да е приключила, е абсолютен рекордьор по брой нови случаи болни са починали за 6 дни! Близо 7000 са в болница“, коментира той.

COMMENTS

WORDPRESS: 0