Протест № 21: Вечерта на блокадата на живо

Протест № 21: Вечерта на блокадата на живо

21-ата вечер е решаваща за протестите - те започнаха още по обед с блокирани ключови булеварди в столицата и затварянето на Орлов мост. Кулмина

21-ата вечер е решаваща за протестите – те започнаха още по обед с блокирани ключови булеварди в столицата и затварянето на Орлов мост.

Кулминацията на недоволството е тази вечер, хиляди се събират в центъра на София – отново да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Следим събитията на живо, очаквайте информация, снимки и видео на живо.

Хронология на протеста:

19: 49 ч.Орлов мост остава блокиран. Цялото движение на градския транспорт е пренасочено от „Цариградско шосе“ по „Драган Цанков“. Автобусите завиват от Стадиона по „Драган Цанков“.

Снимка: Александра Маркарян / OFFNews

19: 30 ч.Същевременно хиляди демонстранти се събират край Министерския съвет – една от главните точки на вечерния протест.

Снимка: Йорданка Веселинова / OFFNews

19:00 ч. – Една от началните точки на вечерния протест е пред Съдебната палата. Акцията под надслов „Свободатa няма нужда от каскет 3“ е организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки“.

Никъде го няма това нещо главният прокурор да е политик, да обикаля като политик, да си прави PR със страданието на хората, заяви пред множеството адв. Емил Георгиев от  „Правосъдие за всеки“.

Снимки: Елена Николова / OFFNews

COMMENTS

WORDPRESS: 0