Протест срещу COVID мерките блокира София

Протест срещу COVID мерките блокира София

Ресторантьори, представители на туристическия бранш и превозвачи се събраха на протест пред сградата на Народното събрание срещу новите противоепидеми

Ресторантьори, представители на туристическия бранш и превозвачи се събраха на протест пред сградата на Народното събрание срещу новите противоепидемични мерки.
Протестиращите не са съгласни с изискването да работят до 23 часа с намален капацитет и без да има нужните компенсации, както и с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време – от 7.00 часа до 23.00 часа. Някои от тях обявиха бойкот и заявиха, че няма да се съобразят със забраната за работа на нощните заведения, нито с ограниченията за работното време.

Към протеста се присъединиха и представители на туризма, транспорта, фитнес индустрията и културата. От засегнатите сектори настояват за нови икономически мерки, с които да бъдат компенсирани заради евентуалните финансови загуби.

Таксита и коли на вериги ресторанти блокираха движението по бул. „Цар Освободител“. При протестиращите излязоха депутатите от ИТН Тошко Йорданов и Филип Станев, и Мая Манолова от „Изправи се.бг! Ние идваме“. Оратор ги призова да се върнат в сградата на Народното събрание.

Протести срещу мерките вече се проведоха в Русе, Хасково, Добрич, Ямбол и Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0