Протестът ескалира – разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът ескалира – разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 ч. Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомб

Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 ч.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Протестиращите скандират „Еничари“ и „Мафия“. Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста – проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация от наши източници, някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис „Продава се“, а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0