Протестиращите отново затвориха трите софийски кръстовища

Протестиращите срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. на

Протестиращите срещу правителството отново са блокирали трите възлови софийски кръстовища – Орлов мост, пред СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар. „Триъгълник на властта“. Изключително засилено е полицейското присъствие в района.

На пл. „Независимост“ лагер от десетина палатки отново блокира движението по бул. „Цар Освободител“. Движението по бул. „Дондуков“ не е спряно към 19 ч., съобщава БНР.

На „Орлов мост“ към 19 ч. протестиращите строят лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за линейки и пожарни автомобили. Лагерът е ограден от контейнери за смет, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи. Интензивно е движението на пешеходци, велосипедисти, скейтбордисти. Лагерът вече е електрифициран чрез агрегат.

Протестиращите, прекарали нощта там, категорично отрекоха да са искали да използват жени и момичета като жив щит, както обяви полицията. Според един от тях, прекарал нощта в лагера е имало единствено уговорка „В случай, че дойде полиция по никакъв начин да не бъде провокирана, а хората да се съберат, по възможност в центъра, и да седнат на земята без абсолютно никаква агресия“.

Според него твърденията на СДВР са „провокация, която цели да настрои хората един срещу друг или да уплаши хората да не са тук, на „Орлов мост“ и на протестите или е някакво оправдание за използване на сила, която те ще приложат“.

Междувременно над София се изрази силна буря, която беше истинско изпитание за протестиращите, тъй като палатките не са закрепени, както става ясно от видеото.

COMMENTS

WORDPRESS: 0