Протестиращите затвориха отново Орлов мост. Футболните фенове се присъединиха към искането за оставка (видео)

Протестиращите затвориха отново Орлов мост. Футболните фенове се присъединиха към искането за оставка (видео)

Протестиращите срещу правителството и главния прокурор успяха да затворят кръстовището на Орлов мост - една от артериите на София, и започнаха да изгр

Протестиращите срещу правителството и главния прокурор успяха да затворят кръстовището на Орлов мост – една от артериите на София, и започнаха да изграждат наново палатков лагер, а след това и барикада. Тя бе построена от палети, кофи за боклук, кашпи и всякакви подръчни материали. В средата обаче има място за преминаване на линейки. Хората обясниха, че няма да мръднат от местата си, докато правителството и главният прокурор не подадат оставки.

Към исканите оставки бе прибавена и тази на директора на БНТ Емил Кошлуков.

Това става няколко часа след като полицията щурмува палатковите лагери и разчисти булеварда от лагера на демонстрантите. Сега обаче няма толкова засилено полицейско присъствие. Протестиращите призоваха шефа на Първо РПУ да върне шатрите и знамената.

Снимки: ФБ/Антоанета Цонева

Цялото пространство от Софийския университет до самия мост е запълнено от многохилядно множество.

Движението по Цариградско шосе е спряно от кръговото на 4-ти километър от полицията.

Първата палатка бе „закичена“ с трибагреника. После изникнаха още 10-12 палатки и тенти. Хората са категорични, че няма да си тръгнат, докато не бъдат удовлетворени исканията им за оставки.

Междувременно феновете, които бяха на мача между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София, се присъединиха към протестиращите и към искането им за оставка. Засега не се оправдават прогнозите за сблъсъци. „Гешев, позор, оставка и затвор. Мафия. Всеки ден ще е така до победата!“, скандира множеството

Палатките се върнаха и в Триъгълника на властта. Това стана пред погледите на множество полицаи, които охраняват сградата на Министерския съвет. Протестиращите поставиха шатра с надпис „България не е такава, каквато трябва да бъде“. Две палатки има и на платното на бул. „Цар Освободител“ срещу фонтана пред президентството.

Видео от възстановяването на палатковия лагер:

COMMENTS

WORDPRESS: 0