Простреляната Симона вече говори, няма опасност на живота й

22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в главата в Слънчев бряг на 2 юни, вече говори, съобщиха от УМБАЛ Бругас. Момичето успяв

22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в главата в Слънчев бряг на 2 юни, вече говори, съобщиха от УМБАЛ Бругас.

Момичето успявало да отговаря на въпроси с кратки думи, реагирало при появата на родителите й, които са неотлъчно до нея от момента на приемането й в бургаската болница.

На 3 юни през нощта Симона претърпя дълга мозъчна операция, която се оказа животоспасяваща. Куршумът обаче е увредил мозъчни центрове, поради което лекари не дават прогнози дали и в каква степен младото момиче ще се възстанови.

Факт е обаче, че вече няма опасност за живота на 22-годишната красавица от Дряново. Показателите й ставали все по-добри, а реакциите й все по-обнадеждаващи.

Фаталната Симона бе простреляна от 37-годишния си приятел Михаил Станчев, който от ревност уби 54-годишния хазартен бос Коста Николов-Миджурина, работодател и ухажор на момичето. Коста Миджурина тъкмо изчаквал Симона в мерцедеса си до комплекс „Сън вилидж“, за да я води на вечеря.

Внезапно обаче се появил Михаил, въоръжен със законно притежаван пистолет „Макаров“. Узнал, че Симона ще излиза с богатия си ухажор, Михаил отворил предната лява врата на мерцедеса и застрелял Миджурина в главата. В този момент обаче Симона вече тичала към колата с викове към Михаил: „Не, недей!“. Афектираният мъж се обърнал към нея и я прострелял в лявото слепоочие.

Той бе задържан часове след убийството при опит да напусне страната през ГКПП Лесово.