Промени в кабинета идната седмица очаква Цвета Караянчева

"Може би другата седмица ще има промени в кабинета. Но каквото и да се случи, за мен изходът не е служебен кабинет". Това заяви председателят

„Може би другата седмица ще има промени в кабинета. Но каквото и да се случи, за мен изходът не е служебен кабинет“.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти в пазарджишкото село Виноградец.

„За мен служебно правителство не е изход от ситуацията. Темата корупция е винаги на дневен ред, ние никога не сме бягали от нея. Премиерът при всяко съмнение веднага взема мерки, за разлика от други политически сили и институции“, коментира Караянчева.

По думите й на този етап е важно да има стабилност. „Парламентът трябва да работи, защото имаме ред закони за приемане. Трябва да приемем държавния бюджет“, каза тя.

„Представете си, ако има служебен кабинет няма как да се приемат законите, които касаят борбата с COVID-19. Ще бъде много сложно без стабилно управление. Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица. Но каквото и да се случи, изходът не е служебен кабинет. Аз чувам исканията на протестиращите, това са спонтанни протести на хора, които искат нещо различно, има и призиви: „Да свалим правителството“, но после какво? ГЕРБ е първа политическа сила. На този етап трябва повече да се разговаря“.

Председателят на Народно събрание добави още, че „избори до дупка също изтощават. „Едни избори са 150-200 млн. лева. Мисля, че това, което предлага управляващата коалиция, е една програма, която има за цел да повиши доходите на хората. Ние също имаме какво да кажем по темата“, добави Караянчева.

Тя подчерта, че според нея вотът на недоверие срещу кабинета няма да мине. „Това е добра възможност за нас, защото като гледам мотивите на БСП – те се представят като съорганизатори на протеста.“, заяви още тя.

„Всеки има право да протестира. Това, което искат хората, трябва да бъде чуто от политиците. Мислим как да направим контакт. Има искания, които са осъществими, има основателни искания. Винаги, когато има граждански искания, правителството, парламентът и премиера винаги откликват и чуват, реагират на тези искания. Така че, ние нямаме проблем да влизаме в разговор с хората и го правим“, посочи Караянчева и благодари на протестиращите, че са се разграничили от политическите партии, от хората, които са се опитали да ги „яхнат“ и да ги направляват и да ги „купуват, едва ли не“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0