Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Фейсбук измамника Спас Василев

Срещу Василев се водят още две досъдебни производства, отново за извършени от него измами, пострадали от които са множество лица Прокуратурата в

Срещу Василев се водят още две досъдебни производства, отново за извършени от него измами, пострадали от които са множество лица

Прокуратурата внесе обвинителен акт в софийския районен съд срещу Спас Василев, представял се в социалните мрежи като Александър Николов, за две измами със самолетни билети, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, цитирани от Novini.bg.

Василев е заблудил мъж и жена, която била негова бивша учителка, че ще им осигури по-евтини самолетни билети. След като превели част от поисканата сума, лицата не успели да се свържат с Василев и да открият самолетните си резервации.

В края на миналата година Василев беше оставен за постоянно в ареста. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане.

От прокуратурата допълват, че срещу Василев се водят още две досъдебни производства, отново за извършени от него измами, пострадали от които са множество лица. По тези дела разследването продължава, като се събират доказателства, необходими за разкриване на обективната истина.