Продължава разследването на жестокото убийство в Костенец

Разследването на жестокото убийство на 38-годишната Милена Шишкова в Костенец продължава. Тя бе открита в безпомощно състояние, близо до дома ѝ. Засег

Разследването на жестокото убийство на 38-годишната Милена Шишкова в Костенец продължава. Тя бе открита в безпомощно състояние, близо до дома ѝ. Засега предположенията са, че извършител е бившия ѝ партньор – Стоян Зайков на 43 години.
Полицията го обяви за общодържавно издирване вчера.
Жертвата и вероятният убиец не живеели заедно от известно време. Пред свои близки Милена споделяла, че е била заплашвана и преследвана от него, но до този момент няма информация за подавани жалби в полицията.
Заподозреният е криминално проявен с обвинения за кражби и увреждане на чужда собственост. Засилено е полицейското присъствие в града. Използва се наличната техника на полицията, има идея за облитане на района с хеликоптер.
Според началника на Районното управление в Костенец – главен инспектор Петър Ценев, не е изключено извършителят да се намира все още на територията на града, съобщава Нова телевизия.
Използва се целият ресурс на МВР за издирването на извършителя. Заподозреният Стоян Зайков е лежал в затвора заради кражби и хулигански прояви. Хората в Костенец казват, че през последните години не е създавал проблеми. Според сестрата на жертвата се изключва възможността да става въпрос за любовен триъгълник. В петък сутринта детето им разбира, че баща му не се е прибрал. Тогава решава да отиде до дома на майка си. Намира следи от кръв в едната стая, но не и жената. Тялото е открито малко по-късно на улицата в близост до дома им, на поляна. Детето е живяло с баща си в къщата на бащата на заподозрения.
От полицията молят всеки, който има информация за издирвания, да сигнализира в най-близкото управление на МВР.