„Продължаваме промяната“: Всичко, което Василев притежава е декларирано

„Продължаваме промяната“: Всичко, което Василев притежава е декларирано

От пресслужбата на "Продължаваме промяната" казаха за "По света и у нас", че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него де

От пресслужбата на „Продължаваме промяната“ казаха за „По света и у нас“, че Асен Василев е декларирал всичко, което притежава в подадените от него декларации. Коментарът идва след медийни публикации за участие в офшорни фирми на бившия финансов министър. В данъчната му декларация, фигурираща в сайта на КПКОНПИ, е вписано, че 12 месеца преди встъпването си в длъжност като служебен министър на финансите Асен Василев е излязъл от собствеността и управлението на фирмата „Акселберт Лимитид“, както и от всички останали дружества, в които е имал участие.

Тема за притежанието на фирма, регистрирана в офшорна зона, се разрази след излизането на разследването „Досиетата Панама“. В него се разкриват нередности при политици от цял свят. Първото име, което изниква от досиетата е това на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. Днес сайтът bird, който българският партньор в международното разследване, обяви, че бившият министър на външните работи Николай Младенов е вторият българин с високи позиции, засечено в „Досиетата Панама“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0